Rintapumppu - tehokas apu imetykseen

Imetys on tärkeä osa vauvan hoitoa ja hyvinvoinnin edistämistä. Hyvä rintapumppu auttaa imettävää äitiä tekemään imetyksestä mukavampaa ja helpompaa, ja rintapumpun avulla on mahdollisuus jatkaa imetystä pidempäänkin vaikka palaisi esimerkiksi töihin.

Mihin rintapumppua tarvitaan?

Imettävän naisen kannattaa harkita rintapumpun ostamista monestakin syystä.

Ensinnäkin, rintapumppu tarjoaa vapautta ja joustavuutta imetyksessä. Äiti voi pumpata rintamaitoaan rintapumpullaan valmiiksi jääkaappiin maidonsäilytyspusseihin tai - pulloihin, jolloin toinen vauvasta huolehtiva pystyy ruokkimaan vauvaa sillä aikaa kun äiti on asioilla.

Toiseksi, rintapumppu voi auttaa lisäämään rintamaidon määrää. Kun imetystä aloitetaan, rintarauhaset tuottavat maitoa kysynnän mukaan, joten rintapumpun käyttäminen voi auttaa stimuloimaan rintarauhasia ja lisäämään maidontuotantoa.

Kolmanneksi, rintapumppu voi auttaa imetyksen jatkamisessa silloin, kun äiti on poissa vauvan luota. Esimerkiksi, jos äiti joutuu palaamaan töihin tai matkustamaan, hän voi käyttää rintapumppua säilyttääkseen maidontuotantonsa ja antaakseen vauvalleen jatkossakin rintamaitoa.

Lopuksi, rintapumpun käyttö voi auttaa äitiä vähentämään rintojen epämukavuutta ja kipua. Esimerkiksi, jos äidillä on liikaa maitoa rinnoissaan tai hänellä on tukkeutuneita maitotiehyitä, rintapumpun käyttö voi auttaa poistamaan ylimääräistä maitoa ja vähentämään rintojen kipua.

Mikä on alipaine rintapumppu ja miten se toimii?

Alipaineella toimivalla rintapumppulla saa talteen rinnasta vuotavan äidinmaidon kun imettää tai lypsää toisesta rinnasta. Alipaine rintapumppu on toiselta nimeltään maidonkerääjä.

Kaiken kaikkiaan rintapumppu voi olla erittäin hyödyllinen apuväline imettäville äideille. Se tarjoaa vapautta ja joustavuutta imetyksessä, auttaa lisäämään maitomäärää, helpottaa imetystä silloin kun äiti on poissa vauvan luota, ja voi auttaa vähentämään rintojen epämukavuutta ja kipua.

RINTAPUMPPU | LANSINOH | PHILLIPS AVENT | ELVIE | LOLA & LYKKE | NENO