Lämpöpussi opas - millainen lämpöpussi on paras lapselleni?

{image:text}
Lämpöpussit turvakaukaloon, vanuihin ja rattaisiin.
Mikä on hyvä lämpöpussi? Tarvitseeko vauva lämpöpussin? Mikä lämpöpussi kaukaloon? Mitä lapsielleon hyvä pukea lämpöpussiin? Miten lämpöpussi laitetaan turvakaukaloon? Saat Raskauskeijun tiimiltämme vastauksen kaikkiin näihin tärkeisiin kysymyksiin.
Lämpöpussi pitää vauvan lämpöisenä turvakaukalossa, vaunuissa ja rattaissa. Lämpöpussin ansiosta vauvaa ei tarvitse riisua ja pukea jatkuvasti ulkovaatetuksesta, vaan vauva pysyy lämpöisenä pussin syleilyssä. Lämpöpussi tuo lämpöä ja pehmeyttä niin turvakaukaloon kuin vaunuihin ja rattaisiin. Kun auto lämpiää, lämpöpussin etupuolen voi avata tai vain raottaa. Kauppareissulla raota vain etupuolta niin vauvan ei tule liian kuuma. Autoliitto suosittelee myös lämpöpussin käyttöä, sillä vauvan saa paremmin sidottua turvavöihin kun paksut ulkovaatteet eivät ole tiellä.

Mikä on hyvä lämpöpussi?
Lämpöpussi on hyvä valita oman tarpeen mukaan. Hyvä lämpöpussi sopii juuri sinun tarpeisiisi. Jos lämpöpussi tulee vastasyntyneelle, tulee lämpöpussin olla sellainen, joka soveltuu turvakaukaloon ja tärkeintä siinä on se, että lämpöpussissa on turvakaukalon vöille valmiit aukot. Baby´s Only lämpöpusseissa on valmiit aukot turvakaukaloihin. Tutustu valikoimaan täältä.Yleensä lämpöpussia joka soveltuu turvakaukaloon voi käyttää myös vauvan vaunuissa. Asetat lämpöpussin vain vaunun pohjalle. Isommalle lapselle, joka istuu jo myös rattaissa osan aikaa, tulee lämpöpussin olla isompi rattaille sopiva lämpöpussi. Rattaisiin sopivia lämpöpussi malleja ovat Baby´s Only ja Voksin isommat lämpöpussit rattaisiin. Löydät ne täältä.

Tarvitseeko vauva lämpöpussin?
Suomen talvioloissa lämpöpussi on hyvä olla sillä se on lämpimämpi kuin haalari. Kauppa- ja vierailureissuilla lasta tarvitsee siirrelllä vaunuun ja sieltä pois. Tässä lämpöpussi on täydellinen. Lämpöpussin ansiosta vauvaa ei tarvitse riisua ja pukea jatkuvasti ulkovaatetuksesta, vaan vauva pysyy lämpöisenä pussin syleilyssä. Auton lämmitessä, riittää että raoitat tai avaat lämpöpussin niin lapsen on mukava matkustaa. Perillä suljet pussin ja lapsi on jälleen lämpimässä kun poistutaan autosta. Lämpöpussi ei sovellu pelkästään koviin pakkaskeleihin, Suomen tuulinen ja märkä syksy sekä kylmät kesäillat ovat monesti myös sen verta viileitä, että lämpöpussi on miellyttävä lapsen käyttää. Ehdottomasti suosittelemme lämpöpussin hankkimista vauvalle.

Mikä lämpöpussi kaukaloon?
Jos lämpöpussi tulee vastasyntyneelle, tulee lämpöpussin olla sellainen, joka soveltuu turvakaukaloon ja tärkeintä siinä on se, että lämpöpussissa on turvakaukalon vöille valmiit aukot. Baby´s Only lämpöpusseissa on valmiit aukot turvakaukaloihin. Tutustu valikoimaan täältä.Yleensä lämpöpussia joka soveltuu turvakaukaloon voi käyttää myös vauvan vaunuissa. Asetat lämpöpussin vain vaunun pohjalle. Baby´s Only lämpöpussissa on selänpuolella aukot 5 pisteturvavöille. Se sopii kaikkiin turvakaukaloihin ja vaunuihin. Suosituimpia kaukalopusseja ovat mm:

Paksummat syys- ja talvi lämpöpussit
Baby’s Only - lämpöpussi turvakaukaloon/ vaunuihin palmikkoneulos, harmaa
Baby’s Only - lämpöpussi turvakaukaloon/ vaunuihin palmikkoneulos, valkoinen
Baby’s Only - lämpöpussi turvakaukaloon/ vaunuihin palmikkoneulos, minttu
Baby’s Only - lämpöpussi turvakaukaloon/ vaunuihin, ROCK okra
VOKSI - Move vauvan untuvalämpöpussi, edessä vetoketju, 2 sävyä Black & Grey

Paksummat ja isommat syys- ja talvi lämpöpussit rattaisiin
Baby’s Only - Iso sileäneulos lämpöpussi rattaisiin, vaaleanharmaa
Baby’s Only - Iso sileäneulos lämpöpussi rattaisiin, rosa
Baby’s Only - Iso sileäneulos lämpöpussi rattaisiin, hiekka
VOKSI - Urban vauvan jatkettava untuvalämpöpussi 0-4,5v
VOKSI lämpöpussit on valittu testivoittajaksi Norjalaisessa lasten lämpöpussi vertailussa.

Paksummat syys- ja talvi lämpöpussit turvakaukalon päälle
7 AM Enfant - Car Seat Cocoon sujautettava päällinen turvakaukaloon, valkoinen
7 AM Enfant - Car Seat Cocoon sujautettava päällinen turvakaukaloon, musta
7 AM Enfant - Car Seat Cocoon sujautettava päällinen turvakaukaloon, vaaleanharmaa

Kevyemmät kesä- ja syys lämpöpussit
Baby’s Only - Kevyt puuvillainen lämpöpussi, breeze harmaa
Baby´s Only - Kevyt puuvillainen lämpöpussi, breeze khaki
Baby´s Only - Kevyt lämpöpussi palmikkoneulos, harmaa
Baby´s Only - Kevyt lämpöpussi palmikkoneulos, hempeä classic pink


Mitä lapselle on hyvä pukea lämpöpussiin?
Lämpöpussi on super iso apu lapsiarjessa. Esimerkiksi kauppaan tai vierailuille mennessä vauvalle ei tarvitse pukea ulkovaatteita.  Vauvan voi laittaa matkaan nopeasti turvakaukalossa pelkissä sisävaatteissa, lisäksi tarvitaan vain säähän sopiva pipo. Autossa mennessä ja kaupassa sisällä lämpöpussin vetoketjun voi kätevästi avata. Näin vauva voi jatkaa uniaan turvakaukalossa tai vaunuissaan eikä vauvalle tule kuuma. Lämpöpussin sisällä olevalle lapselle voi pukea lämpimät merinovillaiset vauvanvaatteet tai muut lämpöiset sisävaatteet- lämpimät sukat ja pipo on tärkeä muistaa. Ulkonukutuksessa riippuu vaatteiden määrä paljon siitä, millainen ilma ulkona on. Lapset ovat kaikki erilaisia - osa vilukissoja ja osa lämminverisiä. Tämän vuoksi on tärkeä ensimmäisillä vaunukerroilla tarkistaa esimerkiksi niskasta, onko lapsella kuuma tai kylmä. Pienillä pakkasilla toimii hyvin villahaalari tai merinovillasetti, sekä lämpöinen myssy, tumput ja tossut. Isommilla pakkaisilla voi miettiä lisävaatetukseksi kevyttä haalaria. Liian paljon ei saa kuitenkaan pukea sillä silloin ilma ei kierrä eikä vauva saa hyvin nukuttua.

Miten lämpöpussi laitetaan turvakaukaloon?
Lämpöpussin aukoista sujautetaan turvakaukalon tai turvaistuimen valjaat. Tärkeintä on että valjaat saadaan kiristettyä kunnolla ja oikein. Lämpöpussissa tulee olla valmiiksi tehdyt reiät 3- tai 5-pistevaljaille.
 

Lämpöpussit | Baby´s Only lämpöpussit | 7AM Enfant lämpöpussit | Voksi lämpöpussit