Tukivyö tukee raskausvatsaasi - ehkäisten selkäkipuja

Tukivyö tukee odottavan äidin kasvavaa mahaa ja ehkäisee samalla selkäkivut. Tukivyöt on helposti säädettävissä ja antavat tukea ja helpotusta raskauden edetessä ja mahan kasvaessa. Tässä Sinulle vinkkejä vyön valintaan ja käyttöön.
 
Kenelle raskausajan tukivyö sopii? Mihin tukivyö auttaa? Milloin tukivyötä on hyvä käyttää? Mikä tukivyö sopii raskausaikaan, entä raskausajan jälkeen? Saako sektion jälkeen käyttää tukivyötä? Saat Raskauskeijun tiimiltämme vastauksen kaikkiin näihin tärkeisiin kysymyksiin.
Raskausajan lihaskipuihin saa helpostusta lantiota ja selkää tukevasta tukivyöstä. Lihaskivut voivat olla inhottavia ja haitata arkipäivän askareissa ja liikuntasuorituksen aikana. Lihaskivut ovat monelle odottajalle syy jopa lopettaa tärkeä liikkuminen.

Kenelle raskausajan tukivyö sopii?
Raskauden edetessä monet odottajat kärsivät kivuista lantiossa ja selän seudulla. Kipu usein on kovimmillaan seistessä jolloin mahan paino haittaa liikkumista ja aiheuttaa kipuja. Tällöin tukivyö auttaa. Raskausajan tukivyö tukee raskausmahaa keventäen näin painontunnetta lantiolla ja selässä. Tukivyö auttaa lisäksi pitää ryhdin suorassa, joka ehkäisee lisäongelmien syntymistä.

Mihin tukivyö auttaa?
Raskaudenaikainen tukivyö vähentää lantion ja selän alueen kipuja. Auttaa pitämään ryhdin ja asennon hyvänä.

Milloin tukivyötä on hyvä käyttää?
Viimeistään silloin kun raskausmaha on tullut selvästi esille ja huomaat että ryhti ja asento on siirtynyt kasvavan mahan vuoksi hieman eteen. Tukivyö pitää asennon ja ryhdin kunnossa ja näin vältytään monilta lihaskivuilta.

Minkälainen tukivyö kannattaa valita?
Tukivöitä on erilaisia. On kevyempiä ja ohuempia ja sitten on hieman tukevampia ja korkeampia. Valitse omaan käyttöösi sopiva malli. Tukevammat ja korkeammat mallit sopivat isommille vatsoille ja nostavat tukevammin mahaa ja jakavat mahan painoa paremmin.

- Kevyt, ohuempi vyömalli - Carriwell tukivyö maternity support belt

- Mahan alapuolelta tukeva tukivyö, jossa takaosaan voit laittaa geelipussin - Lola & Lykke raskausajan tukivyö

- Isommalle mahalle tukevin mahan yli nostettava tukivyö malli - Carriwell tukivyö adjustable overbelly support belt

Tukivyö raskausajan jälkeen. Miksi tukivyötä käytetään myös raskausajan jälkeen?

Raskausajan jälkeen synnyttäneen naisen vatsa ja lantio kaipaa lisätukea kunnes liikekontrolli on palautunut. Odotusajan aikana vatsalihakset ovat erkaantuneet ja lantio muokkaantunut. Tukivyö auttaa palautumisessa. Tarvittaessa tukivyötä suositellaan käytettäväksi useita viikkoja synnytyksen jälkeen. Sektiolla synnyttäneet tarvitsevat tukea yhtälailla ja raskausajan jälkeen käytettävät tukivyöt soveltuvat myös sektiolla synnyttäneille äideille. Huomioithan, ettei tukivyö itsessään vahvista lihaksia, se vain auttaa tukemaan ja kannattelemaan. Tämän vuoksi lihaskuntoharjoittelua on tärkeä tehdä ja vahvistaa lihaksia itse myös tämän avulla.

- Synnytyksen jälkeinen tukivyö. Tukivyö tukee vatsaa ja auttaa parantumaan myös sektion jälkeen - Carriwell synnytyksen jälkeinen tukivyö Belly Binder.

- Core Restore tukiyö tukee tehokkaasti keskivartalon lihaksia ja niveliä. Core Restore vyön käyttö on suositeltavaa 1-3 kuukauden ajan synnytyksen jälkeen parhaiden tulosten saavuttamiseksi - Lola & Lykke Core Restore tukivyö.

Saako sektion jälkeen käyttää tukivyötä?

Kyllä saa. Yllä on kaksi hyvää vaihtoehtoa tukivyöksi sektion jälkeen - Carriwell Belly Binder tai Lola & Lykke Restore tukivyö. Molemmat tukivyöt auttavat nopeuttamaan palautumista ja pääsemään raskauden jälkeen entisiin mittoihisi.

Tukivyö | Carriwell tukivyö | Lola & Lykke tukivyö | Sektiotukivyö | Synnytyksen jälkeinen tukivyö