Raskaudenaikainen hoito

Emättimen PH-testi raskausaikaan, 10kpl

Varastossa

Hinta: 14,90 1490
Määrä: kpl
Tärkeä testi raskausaikaan - vaikka et olisi raskaanakaan, on tärkeä huolehtia emättimen ph-tasosta! Säännöllinen emättimen pH:n testaus vähentää riskiä ennenaikaisen synnytykseen, kuumeeseen synnytyksen aikana sekä varsinkin synnytyksen jälkeiseen tulehdukseen vastasyntyneellä. Testi on nopea ja helppokäyttöinen kotitesti.
Emättimen pH-testi on hyödyllinen raskauden aikana, sillä emättimen pH-tasapainon häiriöt voivat lisätä riskiä erilaisille infektioille ja komplikaatioille. Tämä testi mittaa emättimen happamuuden tason ja auttaa tunnistamaan mahdolliset epätasapainot.

Mikä on normaali emättimen ph-arvo?
Normaali emättimen pH-taso vaihtelee yleensä 3,8-4,5 välillä, mikä tarkoittaa, että emättimen ympäristö on hieman hapan. Tämä happamuus auttaa pitämään emättimen mikroflooran tasapainossa ja estämään haitallisten bakteerien ja sienien kasvua. Terveessä emättimessä pH-taso voi kuitenkin vaihdella hieman eri aikoina kuukautiskierron aikana ja eri ikäisillä naisilla. Jos pH-taso nousee yli 4,5, se voi olla merkki epätasapainosta ja riski erilaisille infektioille kasvaa.

Raskauden aikana emättimen pH-tasapainon muutokset ovat yleisiä johtuen hormonaalisista muutoksista ja muista fysiologisista tekijöistä. Esimerkiksi emättimen pH-taso voi muuttua emättimen infektioiden, hiivainfektioiden tai bakteerivaginoosin vuoksi. Nämä infektiot voivat lisätä raskauden komplikaatioiden riskiä, kuten ennenaikaista synnytystä ja lapsiveden infektiota. Bakteerivaginoosi (BV) diagnosoidaan noin 15-20 % kaikista raskaana olevista naisista. Oireetonkin bakteerivaginoosi tulee hoitaa raskausaikana, sillä se lisää riskiä ennenaikaiseen synnytykseen, ennenaikaiseen lapsiveden menemiseen, kuumeeseen synnytyksen aikana, synnytyksen jälkeiseen endometrioosiin ja/tai tulehdukseen vastasyntyneellä. Säännöllisellä emättimen pH:n testaamisella raskaana ollessa voi vähentää tätä riskiä.

Emättimen pH-testiä suositellaan raskauden aikana erityisesti naisille, jotka ovat kokeneet infektioita tai epätavallista emätinvuotoa. Testi voidaan suorittaa kotona tällä pH-testillä. Jos testi osoittaa emättimen pH-tasapainon olevan epätavallinen, lääkäri voi suositella hoitoa emättimen terveyden palauttamiseksi ja raskauden turvaamiseksi.

On tärkeää huomata, että emättimen pH-testi ei ole välttämätön kaikille raskaana oleville naisille, mutta se voi olla hyödyllinen testi raskauden aikana tiettyjen tilanteiden tunnistamiseksi ja hoidon suunnittelussa. On aina tärkeää keskustella lääkärin kanssa emättimen terveyteen liittyvistä kysymyksistä ja tarvittavista testauksista raskauden aikana.

Mitä tehdä jos ph-arvo on hieman koholla? Apuja löydät emätinhiivaan / -tulehduksiin täältä.