Vauvan flunssa - helpotusta vauvan uniin kotona

{image:text}
Miten helpottaa vauvan flunssaa? Vauvan ensimmäiset flunssat - mitä tulisi huomioida? Miten saada räkä pois vauvan nenästä?
Saat Raskauskeijun tiimiltämme vastauksen kaikkiin näihin tärkeisiin kysymyksiin.
Miten helpottaa vauvan flunssaa? Vauvan ensimmäiset flunssat - mitä tulisi huomioida?

Vauvan flunssaisen olon helpottamiseksi on hyvä asettaa korotustyyny vauvan patjan päälle tai sen alle. Korotustyyny kohottaa nukkuvan vauvan ylävartalon asentoa 15 astetta. Tätä nukkumisasentoa suosittelevat monet lastenlääkärit sillä se helpottaa varsinkin flunssaisen vauvan hengitystä.

Mikäli tukkoinen nenä haittaa vauvan unta, voit kokeilla pitää vauvaa pystyssä esimerkiksi kantorepussa tai sitterissä siten että on kohotetussa asennossa.

Myös vauvan lämpötyyny rauhoittaa kipeää lasta. Vaikka lämpötyyny on tarkoitettu mahakipuiluun, auttaa se rauhoittamaan pientä kipeää lasta. Lämpötyynystä on moneksi - rauhoittaa flunssaisina hetkinä ja helpottaa mahakipuja.

Miten saada räkä pois vauvan nenästä?

Vauvan nenää on vaikea niistää. Sitä varten on hyvä olla kotona jo valmiiksi nenän niistäjä tai imulaite, joilla saat poistettua limaa vauvan sieraimista mekaanisesti. Nenän niistäjä NenäFriida toimii siten, että asetat NenäFriidan puhdistettavaa sierainta vasten ja imet letkun toisesta päästä sellaisella voimalla jolla sierain puhdistuu. Imulaitteet luovat pehmeän, tarkasti lasketun ja testatun alipaineen. Oikean tasoinen alipaine ei vaurioita vauvan herkkiä verisuonia ja nenän kalvoja mutta on silti tarpeeksi tehokas puhdistamaan nenän.

Huomioithan, että mitä pienempi vauva on kyseessä, sitä herkemmin tulee vauva viedä lääkärin arvioon.

korotustyyny | nenäfriida nenäpuhdistin | nenäniistäjä | kantoreppu | vauvan sitteri | Lämpötyyny