LIINALAPSI Vanamo kantoliina - Polku Helle

Hinta: 73,00

Valitse

Määrä: kpl
Vanamo kantoliina on materiaaliltaan pehmeää, puhdasta puuvillaa. Sopii täydellisesti ensimmäiseksi kantoliinaksi aloittelijallekin. Kotimaista käsityötä.
Kotimaista käsityötä - tukeva ja kaunis kantoliina

Sopii täydellisesti ensimmäiseksi kantoliinaksi aloittelijallekin


Vanamo kantoliina on materiaaliltaan pehmeää, puhdasta puuvillaa. Keskipaksu, pehmeä ja helposti sidottava liina sopii kaikenikäisille vauvoille. Sopii myös aloittelijalle. Tilauksen mukana toimitetaan suomenkielinen kattava ohjevihkonen, jossa on kuvalliset ohjeet mm. kietaisuristi sidontaan, lonkka- ja selkäsidontaan.

Vanamo kantoliinat ovat ns. kudottuja kantoliinoja. Ne ovat tukevampia kuin trikoinen kantoliina, joten samalla kantovälineellä voi kantaa vauvaa vastasyntyneestä aina taaperoksi saakka. Kudottu kantoliina on myös hengittävä ja viileä.
Ennen liinailun aloittamista tutustu huolella kirjallisiin käyttöohjeisiin ja katso netistä ohjevideoita.

Kantoliinan kudonta on vinojoustava, minkä ansiosta kangas mukautuu hyvin sidonnassa sekä tukee lasta ja kantajaa optimaalisesti. Puuvillainen kantoliina soveltuu ympärivuotiseen käyttöön. Keskipaksuna kantoliinana se sopii eri-ikäisille vauvoille, ja liinassa riittää tukevuutta myös taaperon kantamiseen. Kantoliina on jo uutena pehmeä ja notkea, ja käytön myötä liinan tuntuma vain paranee.

Kantoliinan kudonta on hyvin ilmavaa ja huokoista, mikä tekee liinasta pehmoisen ja helposti sidottavan. Vastasyntyneellä suosittelemme kietaisuristisidonnassa tekemään vauvan pepun alle twistin eli kiertämään liinan hännät pari kertaa ympäri ennen kuin viet ne solmulle selkäsi taakse.

Kantoliinoissa käytetty puuvilla on pehmoista ja turvallista, ja kankaalla on myös öko-tex 100 sertifikaatti, mikä tarkoittaa, ettei kankaissa ole haitallisia kemikaalijäämiä.

 
KOKOTAULUKKO
Koko Pituus (m) Sidontoja
2 2,6-2,7 Lonkka, selkäreppu, lyhyt ristireppu
3 3,2-3,3 Masureppu, lonkka, lonkkaristi, selkäreppu, lyhyt ristireppu
4 3,6-3,7 Masureppu, lonkkaristi, selkäreppu
5 4,2-4,3 Kietaisuristi, tuplaristi, kietaisuristireppu, muumio
6 4,6-4,7 Kietaisuristi, tuplaristi, kietaisuristireppu, muumio
7 5,2-5,3 Kietaisuristi, tuplaristi, kietaisuristireppu, muumio
8 6,0-6,1 Kietaisuristi, tuplaristi, kietaisuristireppu, muumio, kaksoset

Koot: 2,3,4,5,6,7 ja 8. Kokotaulukosta löydät eri kokojen pituudet ja käyttötarkoitukset.
Vinkki, jos kokotaulukko tuntuu hämmentävältä, valitse kietaisuristiä varten joku näistä: koko 5 pienikokoiselle, koko 6 keskikokoiselle ja koko 7 tai 8 isokokoiselle vanhemmalle.

Materiaali: 100 % puuvillaa (öko-tex100 (luokka 1) - Tiheys: 280 g/m2

Valmistusmaa: kangas kudottu Liettuassa, suunniteltu, ommeltu ja viimeistelty Suomessa

Näin hoidan kantoliinaani oikein: konepesu 40 asteessa, kuivatus narulla, silitys keskikuumalla. Suosittelemme uudelle kantoliinalle pesua ennen liinan käyttöönottoa. Kantoliina tiivistyy ensimmäisessä pesussa ja pituudessa on huomioitu kutistuminen. Ilmavan kudonnan takia Lempi liinaan voi tulla käytössä pieni lankalenkkejä, jotka korjaantuvat monesti itsestään seuraavassa pesussa. Liina kannattaa tarkistaa silloin tällöin ja korjata lenkit vaikkapa parsinneulan avulla. Alla on video lankalenkkien korjaamiseen.