Kätkythälyttimet

Kätkythälytin NANNY

Varastossa

Hinta: 173,90 17390
Määrä: kpl

Nanny kätkythälytin, joka seuraa vauvan hengitystä. Laite hälyttää kuuluvasti jos vauvan hengitystiheys laskee liiaksi.

Osta myös

  • NANNY lisäsensoripatja

    NANNY lisäsensoripatja

    99,00 €

Vauvasi turvattuun uneen
Nanny valvoo puolestanne - levänneenä vanhemmat jaksavat hoitaa vauvaa paremmin

Mikä on kätkytlhälytin ja miksi sitä tarvitaan

Nanny kätkythälytin on turvallinen, laadukas ja helppokäyttöinen vauvan hengityksen valvontaan suunniteltu laite, joka hälyttää äänekkäästi mikäli vauvan hengitystiheys laskee alle 8 hengitystä/min tai jos vauva on hengittämättä 20 sekuntia. Aikainen hälytys antaa vanhemmille mahdollisuuden herätellä lasta, antaa ensiapua ja kutsua apua paikalle.

Tälläkin hetkellä moni äiti on kumartuneena nukkuvan vauvansa vuoteen yläpuolelle tarkkaillakseen hengittääkö vauva. Vauvan jatkuva tarkkailu saattaa olla vanhemmille yllättävän stressaavaa. Ei ole mahdollisuutta levätä, koska energia kuluu vauvan tarkkailuun. Miksi suotta väsyttää itseänsä vauvan jatkuvalla vahtimisella kun siihen on olemassa auttava laite?

Nanny laite koostuu kahdesta yksiköstä; hälytyslaite sekä vauvan patjan alle asennettava herkkä sensoripatja joka tarkkailee jatkuvasti lapsesi toimintoja. Vauvan nuha, kuume ja muut sairaudet saattavat myös aiheuttaa hengityshäiriöitä.

CE hyväksytty käytettäväksi lääkinnällisenä laitteena, ja Nanny kätkythälytintä on käytetty kotitalouksien lisäksi myös sairaaloissa vuodesta 2003 lähtien (EU:n hyväksyntä lääkinnälliseksi laitteeksi MED 070008).

Laitteen asentaminen on helppoa.

Nanny asennetaan seuraavasti

Vauvan sänky:
Laita sensoripatja tasaiselle alustalle vauvan patjan alle ja kieputa johto tiiviisti sängyn pinnaan.

Aseta mukana tulevat paristot hälytinyksikön koteloon ja laita hälytinyksikkö mukana tulevalla helppokäyttöisellä kiinikkeellä sängyn reunaan kiinni. Mukana tulevalla seinäpidikkeellä saat yksikön kiinnitettyä myös seinään. Paketissa on mukana 5 metriä pitkä lisäkaapeli, voit halutessasi laittaa hälyttimen vaikka viereiseen huoneeseen!

Nyt on kaikki valmista, enää vain virta päälle monitoriin ja vauva nukkumaan.Turvallista unta, vauveli!


Mikä on kätkytkuolema ja onko se yleinen

Vaikkakin kätkytkuolema on erittäin harvinainen (Suomessa alle 20 tapausta vuodessa), on se kuitenkin yleisin yksittäinen imeväisikäisten kuolinsyy. Jos kuolinsyytä ei löydy, kuolinsyyksi merkitään kätkytkuolema. Kätkytkuolema ei varsinaisesti ole yksittäinen syy tai tauti, vaan toistaiseksi tuntemattomien tekijöiden summa. Hengitysvaikeuksien, esim flunssan, korkean kuumeen tai muun sairauden aiheuttaman, arvellaan olevan osittaisesti tekemisissä ikävän tapahtuman kanssa; samoin arvellaan nukuttamisasennon olevan osasyynä. Suomessa muutettiin vauvojen nukukusohjeita vatsallaan nukuttamisesta selkä/ kylkiasentoon 80-luvun lopussa. Tämän jälkeen kätkytkuolemat vähentyivät jonkin verran.


Ikävä kyllä, kätkytkuolema tapahtuu useimmiten unen aikana - nukkuessa - vauva ei koskaan herää eivätkä vanhemmat tiedä, milloin vauva lakkasi hengittämästä. Mitä pidempään vauva on ollut hengittämättä - sitä vaikeampaa on enää elvyttää. Nanny antaa vanhemmille mahdollisuuden havaita vauvan hengitysongelma ajoissa ja puuttua välittömästi tilanteeseen.


Paketti sisältää: 1kpl hälytyslaite ja 1kpl sensoripatja (suuri koko 305x500x15mm), 1kpl 5m jatkojohto, jakoliitin (jos tulevaisuudessa haluaa ostaa toisen sensoripatjan laitteeseen), seinäteline ja suomenkieliset käyttöohjeet.

Huomioitavaa: Sensorialusta ei saa joustaa vaan sen tulee olla tasaisella alustalla. Joustavan pohjan päälle voi laittaa esim. vanerilevyn tai tukevan pahvin, jotta sensorin pohja on tasainen.

Ominaisuudet
Virrankulutus valmiustilassa 0.2 mA
Keskimääräinen paristojen kesto 6 kk, useat koekäytöt voivat lyhentää paristojen kestoikää (mukana kokeiluparistot, eivät välttämättä kestä 6kk)
Sensoripatja BM-02D kooltaan 305x500x15mm, paino 1500g, valmistusmateriaali PVC-P
Hälytinyksikkö 140x80x35xmm, paino 150 g, valmistusmateriaali ABS
Käyttöolosuhteet +5 C - +35 C, suht.. kosteus 30 % to 75 %
Varastointiolosuhteet 0 C - +40 C, suht. kosteus 10 % to 85 %

Turvallisuus: Tuote on rekisteröity Tsekin Tasavallan Terveysministeriön toimesta ja JABLOTRON ALARMS a.s ilmoittaa, että BM-02 on täyttää Direktiivin 1993/42/Ec asetukset ja määräykset. CE 1014- lääkinnällisenä laitteena.

Käyttöikä: 2-15 kg

Tarvitsee toimiakseen: 2 kpl 1,5 V AA alkaliparistoa

Takuuaika: markkinoiden pisin, 2 vuotta

Valmistusmaa: Tsekin Tasavalta