FOOLIHAPPO valmisteet

Foolihappo raskausaikaan 400 mikrog.

Varastossa

Hinta: 6,90 690
Määrä: kpl
Kpl Hinta Yhteensä  
2 6,50 € 13,00 € Osta
5 5,90 € 29,50 € Osta
12 5,50 € 66,00 € Osta
Foolihappo - tärkeä vitamiini odottavalle äidille ja lasta suunnitteleville naisille ja miehille.

 
Foolihappoa suositellaan raskaana oleville mutta myös lasta suunnitteleville naisille ja miehille.

On todettu, että foolihapon puute raskauden aikana lisää keskenmenon riskiä, foolihappo vähentää huomattavasti sikiön keskushermostoon liittyvien kehityshäiriöiden riskiä. Raskauden aikana foolihapon tarve lisääntyy huomattavasti. On siis tärkeätä huolehtia riittävästä foolihapon saannista jo raskautta suunniteltaessa.

Tutkimusten mukaan kolme neljäsosaa raskauden aikaisista komplikaatioista saa alkunsa jo alkuraskaudessa, jolloin kohdun limakalvo ja istukka kehittyvat. Foolihappoa tarvitaan tähän prosessiin.

"Foolihappo on ainoa vitamiini, jonka syömisestä on todistetusti etua raskautta suunnitteleville. Se on äärettömän hyvä ja halpa keino ehkäistä ongelmia", sanoo HUS:in naistenklinikan lääkäri, dosentti Vedran Stefanovic.

Uusi suositus on, etta jo kaikki raskautta suunnittelevat aloittaisivat fooliohappolisän syömisen. Istukan kehitys käynnistyy jo 10 päivän kuluttua hedelmöittymisestä. Jos foolihappolisän syöminen aloitetaan vasta sitten kun raskaus on todettu, se ei välttämättä enää tehoa.

MITÄ FOOLIHAPPO OIKEIN ON?

Foolihappo on B-ryhmän vitamiini, jota saadaan vain kasviksissa ja marjoista, erityisesti tummanvihreistä kaaleista, pinaatista ja salaateista. Vitamiini tuhoutuu herkästi ruuanvalmistuksen aikana.
 
Se on terveyden ylläpitämisen kannalta tärkeä vitamiini, koska se auttaa elimistöä tekemään, suojaamaan ja korjaamaan DNA:ta. Tämä kaksoiskierteinen molekyyli sisältää ihmisen rakennusohjeet. Lisäksi foolihappo auttaa elimistöä muuntamaan tiettyjä aminohappoja (proteiinien rakennusaineita) toisiksi.
 
Suomalaisten sekä miesten että naisten foolihapon saanti on niukkaa (Finravinto-tutkimus 2007, THL). Erityisesti raskaana olevien ja raskautta suunnittelevien on huolehdittava riittävästä foolihapon saannista, sillä äidin riittämätön foolihapon saanti saattaa lisätä keskenmenojen ja sikiön kehityshäiriöiden riskiä (mm. hermostoputken sulkeutumishäiriö, NTD-vaurio). Uudistettujen ravitsemussuositusten (VRNK 2005) mukaan hedelmällisessä iässä oleville naisille (18-30-v.) sekä raskaana oleville ja imettäville foolihapon suositus on 400 µg/vrk (mikrogrammaa)
 
Niukka foolihapon saanti lisää veren korkeaa homokysteiinipitoisuutta, jonka katsotaan liittyvän sydän- ja verisuonitautiriskiin.


Koostumus:
Vuorokausiannos 1 tabletti sisältää:
Foolihappoa 400 µg
 
Erityistä: Ei sisällä sokeria, laktoosia, gluteenia, hiivaa, soijaa tai maitoproteiinia.

Annostus:  1 tabletti päivässä niellään veden kanssa

Pakkauskoko: 30 tablettia